GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? -ABD Hazine Bakanı Yellen: TÜFE verileri ABD'nin enflasyonla mücadelesinde ilerleme sağlandığını gösterdi. - ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında hem Ukrayna paketine destek istedi, hem de Trump'a sert eleştiriler yöneltti. - ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Brown, son günlerdeki NATO'ya ilişkin tartışmalar nedeniyle ABD'nin güvenilirliğinin tehlikede olduğunu belirterek, "Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var." dedi. - ECB baş ekonomisti Lane, euro bölgesinde faiz indirimlerinin sayısının enflasyon verilerine bağlı olacağını, ancak fiyatların doğru yönde ilerlediğini söyledi. - Moody's, 5 İsrail bankasının kredi notunu düşürdü. - Japonya Maliye Bakanı Suzuki: Döviz kurlarının istikrarlı hareket etmeleri önemli. - Japonya'nın üst düzey döviz yetkilisi Kanda, Japon para biriminin ABD doları karşısında hızla zayıflamasına yol açan hareketlere karşı uyarıda bulundu. - Kuzey Kore'nin bu sabah birden fazla seyir füzesi fırlattığı öne sürüldü.
EURUSD
Haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi dün açıklandı. Gelen veriye göre ABD’de enflasyon yıllık bazda beklentinin bir miktar üzerinde yüzde 3.1 olarak gerçekleşti. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile FED’in faiz indirim adımını biran önce yapamayabileceği beklentileri oluştu. Gelen veri ile birlikte ilk faiz indirim beklentisi hazirandan temmuza ötelendi. Veri ile sert hareketlenmeler yaşandı. Veri öncesinde 1.0790 seviyelerinde fiyatlanan parite, veri sonrasında 1.0700 seviyelerini test etti. Parite yeni güne ise 1.0708 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde piyasalar euro kanadından gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. Veri TSİ 13:00’da açıklanacak. Avrupa kanadında da ECB’nin faiz indirim programının ne zaman başlayabileceği tartışılıyor. Son olarak ECB Baş ekonomisti Lane; faiz oranlarının çok erken yada çok geç düşürülmesinin riskler oluşturabileceğini belirtti. Piyasalardaki beklentiler ise ilk adımın nisan yada haziran ayında olabileceği yönünde. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0809 – 1.0905 – 1.1000 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0697 – 1.0621 – 1.0517 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Piyasalar OPEC’in aylık petrol piyasası raporunu takip etti. Rapora göre; ocak’ta bir önceki aya kıyasla ham petrol üretimi 350 bin varil azaldı ve 26 milyon 340 bin varile geriledi. Diğer yandan küresel petrol talebine beklentilerine bakıldığında; talebin geçen yıla kıyasla 2 milyon 240 bin varil artacağı bekleniyor. Yeni günde piyasalar 18:30’da ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Veri ile birlikte fiyatlamalarda volatilite artacaktır. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 79.82 – 81.71 – 83.65 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.87 – 75.33 – 73.52 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi dün açıklandı. Gelen veriye göre ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Yıllı bazda yüzde 3.1; aylık bazda ise yüzde 0.3 gerçekleşen veri ile küresel bazda volatilite oldukça yükseldi. FED’in faiz indirimlerine bir an önce başlayabilmesinin zor olabileceği beklentileri artarken, haziran ayında ilk indirim beklentisi ise temmuza ötelendi. Veri öncesi 2029 seviyelerinde fiyatlanan ons altın, veri sonrasında sert aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve 1990 seviyelerini test etti. Ons altın yeni güne ise 1992 seviyelerinden başlangıç yaptı. Ekonomik veri de yeni günde cılız bir gün bizleri bekliyor. Piyasalar küresel gelişmeleri yakından izleyecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2015 – 2035 - 2064 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1980 – 1965 - 1953 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this