GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Hamas, esir değişimi ve ateşkesin bugün olacağına ilişkin haberleri yalanladı. - Arjantin'de devlet başkanlığı seçimini Javier Milei kazandı. - Boston Fed Başkanı Collins: Enflasyonda yumuşak iniş konusunda iyimserliğimizi devam ettiriyoruz. - Almanya, Fransa ve İtalya, AB Yapay Zeka Yasası konusunda anlaşmaya vardı. - Çin Devlet Başkanı Xi, ülkesinin yüksek nitelikli kalkınmayla küresel büyümenin motoru olduğunu, devasa pazarı, tedarik olanakları ve nitelikli insan kaynağıyla küresel yatırımlar için avantajlı konumunu koruduğunu belirterek, "Yatırımların en iyi adresi olarak yeni Çin, yine Çin olacak’’ dedi. - Çin, Kasım ayı için bir yıllık ve beş yıllık kredi faiz oranlarını değiştirmedi. - Bayer'in Roundup nedeniyle ABD'de kaybettiği son davada 1,6 milyar dolar ödemesine karar verildi. - Rusya benzin ihracat yasağını kaldırdı. Rusya Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, iç piyasada artan fiyatlar nedeniyle 21 Eylül'de benzin ihracatına yönelik yasaklar getirildiği anımsatıldı. - İsrail – Hamas gerginliği nedeniyle Orta Doğu'da arz kesintisi endişelerinin azalmasıyla dört haftadır düşen fiyatlar karşısında OPEC+'nın arz kesintilerini derinleştireceği beklentisi oluşurken, petrol fiyatları yükseliyor.
EURUSD
Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Bankacılık Kongresi’nde konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşmasında Lagarde; Avrupa’nın bir dizi ekonomik şoktan güçlü şekilde çıktığını ve reel GSYH’nin bugün 2019 sonunda beklediklerinden sadece yüzde 2 daha düşük olduğunu belirtti. Geçtiğimiz haftayı yüzde 2 seviyelerinde yukarıda tamamlayan EURUSD paritesi, yeni haftaya 1.09 seviyelerinde başlangıç yaptı. Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisinden destek bulan parite, yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmişti. Haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0948 – 1.1005 – 1.1066 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0884 – 1.0830 – 1.0771 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Geçtiğimiz haftayı yaklaşık yüzde 1 üzerinde değer kaybı ile kapatan petrol piyasasında piyasaların gündemi OPEC+ toplantısında olacak. Hafta sonu OPEC+ üyelerinin küresel ham piyasayı gözden geçirmek ve yeni yıla girerken öncelikleri belirlemek üzere toplanması bekleniyor. Ve bu toplantı merakla bekleniyor. Diğer yandan Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin, küresel bir savaşa dönüşme ihtimali ve endişeleri azaldı ve bu da jeopolitik risklerin düşmesine neden oldu. Bununla birlikte gözler savaştan küresel petrol taleplerine çevrildi. Haftanın ilk işlem gününde Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.72 – 79.92 – 82.35 seviyeleri direnç noktaları olarak; 75.20 – 72.50 – 70.08 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Geçtiğimiz hafta ons altının performansına baktığımızda, dolar karşısında yüzde 2 üzerinde değer kazanımı yaşandığı görülüyor. Özellikle geçtiğimiz haftanın ortasında ABD kanadından gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi ile FED’in faiz artış beklentisi oldukça düşmüştü. Bundan destek bulan altında da yukarı yönlü hareketlenmeler görülmüştü. Yeni günde ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. Haftaya genel olarak baktığımızda yarın ABD kanadından gelecek olan Mevcut Ev Satışları ve FOMC toplantı tutanakları yakından takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1990 – 2011 - 2031 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1970 – 1953 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this