Mart 29, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  7.2.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana gelen depremler nedeniyle ülkede 7 gün süreyle yas ilan edildiğini açıkladı.
*ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak deprem dolayısıyla taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
*TCMB, deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi geri ödemelerinin vadelerinin uzatıldığını bildirdi.
*ABD, Türkiye'deki depremler için iki ayrı arama kurtarma ekibini hazırladı.
*AB üyesi 17 ülke Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri gönderiyor.
*Çin, deprem için Türkiye'ye 6 milyon dolar acil yardım yapacak.
*Meksika, Türkiye'ye 145 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.
Ne Olacak?
*Almanya’da Sanayi Üretimi, ABD’de Ticaret Dengesi açıklanacak.
*Fed Başkanı Powell saat 20.40'ta konuşma gerçekleştirecek.

EUR/USD

EURUSD sınırlı negatif seyrini koruyor. Dün Euro Bölgesi'nde takip edilen Sentix Yatırımcı Güveni geçen ayki -17,5'ten -8'e yükseldi. Piyasa beklentisi verinin -12,8 olması yönündeydi. Euro Bölgesi'nde perakende satış verileri ise beklentilerin hafif altında %-2,8'e geriledi. Perakende satış verisinin gerilemesi ekonomik aktivitenin yavaşladığı mesajını verse de enflasyonun gevşediğine dair bir ipucu da verebilir. Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da da fabrika siparişleri geçen ayki %-4,4'ten %3,2'ye yükselerek ekonomik toparlanmaya işaret etti. Beklenti %2 artıştı. ABD tarafında ise dün veri gündemi sakindi. Bugün ise akşam saatlerinde Fed Başkanı Powell'ın konuşması takip edilebilir.
Destekler: 1.0691 - 1.0578 - 1.0480 Dirençler: 1.0773 - 1.0851 - 1.0902

USD/TRY

USDTRY paritesinde sınırlı yükseliş izleniyor. Dün Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve çevresindeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,5 büyüklüklerinde depremler takip edildi. Depremler sonrasında ülkede 4. seviye alarm verilerek uluslararası yardım istendi. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa dileriz. Bugün de depremden etkilenen illere ilişkin gelişmeler yakından takip edilecek. ABD tarafında ise dün veri gündemi sakindi. Bugün ise Fed Başkanı Powell'ın akşam saatlerinde konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor. Powell'ın konuşmasında faiz artırım sürecine ilişkin mesajlar aranacak.
Destekler: 18.82 - 18.77 - 18.74 Dirençler: 18.86 - 18.90 - 18.95

XAU/USD

Ons altın yatay fiyatlanıyor. Haftanın son işlem gününde takip edilen ABD tarım dışı istihdam verisinin etkileri sürüyor. Tarım dışı istihdam verisi 185 bin artış beklentisine kıyasla 517 bin artış göstererek beklentileri aşmıştı ve Fed'in faiz artırımlarında agresif olabileceği endişeleriyle riskli varlıkları baskılamıştı. Bugün ise gözler akşam saatlerinde gerçekleşecek Fed Başkanı Powell'ın konuşmasında olacak. Powell'ın faiz artırım sürecine ilişkin açıklama yapması beklenirken söylemlerinin güvercin olması durumunda ons altında alım tepkisi izlenebilir. Powell'ın sözlü yönlendirmesiyle piyasada denge oluşması beklenebilir.
Destekler: 1850 - 1820 - 1780 Dirençler: 1880 - 1901 - 1936

BRENT

Brent petrolde hafif toparlanma takip ediliyor. Geçen hafta açıklanan ve beklentilerin çok üstünde gerçekleşen tarım dışı istihdam verisinin etkileri piyasalarda sürüyor. Bugün yatırımcılar Fed Başkanı Powell’ın konuşmasına odaklanacak. Powell’ın faiz artırım sürecine ilişkin açıklamaları yatırımcıların aklındaki belirsizliği önleyebilir. Fed’in güvercin tonda konuşması durumunda dolar endeksi gerileyerek riskli varlıklara girişler takip edilebilir. Bugün ilerleyen saatlerde EIA haftalık ham petrol stokları verisi de önem arz ediyor. Son haftalarda artış gösteren petrol stokları talep görünümüne dair ipucu sunabilir.
Destekler: 80.59 - 78.68 - 76.90 Dirençler: 82.28 - 83.67 - 85.57

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı. Dow Jones %0,1 düşerken S&P500 %0,6, ve Nasdaq %1 değer kaybetti. Bu sabah ABD vadeliler yatay-pozitif görünümde. Asya piyasaları ise günü karışık tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video