Mart 29, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 28.11.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*CI Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.
*Moody's, Türkiye kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı. Moody's’in Cuma günü değerlendirme yayımlaması bekleniyordu.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Bundan sonra böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek.” açıklamasında bulundu.
*Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından iki ülke arasındaki sürecin başladığını, bakanlarla bir sürecin devam edeceğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.
*Hazine Bakanı Nebati: Gelen veriler şunu gösteriyor ki, enflasyonda en yüksek değerlerin görülmüş olduğunu, bundan sonra da aşağı yönlü enflasyon oranlarını ve sonuçlarını hep birlikte yaşamış olacağız. Bu bütçenin de bir özelliği bu olacak.
*Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Qasabi ile görüştü. Görüşmede ülkeler arasındaki ekonomik, ticari ve finansal iş birliği değerlendirildi.
*ABD Başkanı Biden ve Yardımcısı Harris, Şükran Günü ertesi başlayan ve Efsane Cuma olarak bilinen indirimli alışveriş sezonuna, küçük esnafa destek mesajlarıyla katıldı.
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yeni füze saldırıları hazırladığını iddia etti.
*Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 TL'nin üretim değerinin 3 TL olduğu beyanının gerçek dışı olduğunu duyurdu.
*Çin, Mali'de yıllık 45.000 ton kapasiteli pamuklu dokuma fabrikası kurmayı ve ülkede 5.000 kişilik iş gücü yaratmayı planlıyor.

EURUSD

Yeni haftaya başlarken haftaya genel bir bakış açısı ile bakacak olursak Çarşamba günü Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi Euro varlıkları için oldukça önemli bir ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. ABD kanadına baktığımızda ise haftanın son işlem gününde ülkeden gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi dolar kanadında küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Yeni günde ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın yapacağı konuşma takip edilecek. Lagarde; TSİ 17:00’da konuşacak. Bu konuşmada bankanın faiz patikası ile ilgili olası açıklamaları Euro varlıklarında hareketliliği artırabilir. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası üyesi ve aynı zamanda İrlanda MB Başkanı Makhlouf’un açıklamaları izlendi. Makhlouf; gelecek yıl daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulması halinde bankanın büyük olasılıkla daha küçük oranlı faiz artırımlarına yönelebileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Haftanın ilk işlem gününde EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.0491 – 1.0631 – 1.0781 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşeme hareketlerinde ise 1.0321 – 1.0224 – 1.0110 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve bu toplantı sonrasında banka beklentilere paralel olarak politika faizinde 1.5 puan indirim yoluna gitti. Böylelikle politika faizi yüzde 9 seviyesine düşerken, karar metninde ise faiz indirim döngüsünün bitirilmesine karar verildi açıklaması yer aldı. Karar ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan; faizde tek haneye inildiğini, bundan sonra böyle devam edileceğini ve enflasyonunda ineceği açıklamalarında bulundu. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Nebati; gelen verilerin enflasyonda en yüksek değerlerin görülmüş olduğunu, bundan sonra da aşağı yönlü enflasyon oranlarını ve sonuçlarını hep birlikte yaşanacağını belirtti. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 18.65 – 18.75 – 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak; 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta FED tutanakları takip edilmiş ve tutanaklarda faiz artış hızının yavaşlatılmasına yönelik destek açıklamalarının olduğu görülmüştü. Bu da değerli metaller üzerinde baskıların azalmasına neden olurken, bir miktar toparlanma hareketleri yaşatmıştı. Yeni hafta ile birlikte piyasalar hafta içerisinde önemli ekonomik verileri takip edecek. Hafta ortasında Çarşamba günü ABD GSYİH verisi izlenecek. Ardından Cuma günü yine ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi izlenecek ekonomik verilerin başında yer alacak. Veriler ile birlikte altında volatilite artacaktır. Haftanın ilk işlem gününde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1775 – 1802 - 1825 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1730 – 1705 - 1680 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

DAX

Direnç: 14980 - 15423 - 15832 Destek: 14196 - 13573 - 13033

NAS100

Direnç: 12137 - 12571 - 12937 Destek: 11532 - 11231 - 10818

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video