Mart 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  27.4.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: (Akkuyu Nükleer Güç Santrali Açılış Programı) Törenden hemen önce Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin'le bir telefon görüşmesi olacak.
*İletişim Başkanı Altun: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığı hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları kesin olarak reddediyoruz.
*İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamasının sebebinin ülkesindeki terör örgütü PKK/YPG'nin geniş faaliyetleri olduğunu söyledi.
*ABD Temsilciler Meclisi, ülkede 31,4 trilyon dolarlık borç limitinin artırılmasını ve kamu harcamalarında kesintiler yapılmasını öngören Cumhuriyetçilerin sunduğu yasa tasarısını onayladı.
*Beyaz Saray: Temsilciler Meclisi'nden geçen borçlanma tavanı tasarısının yasalaşması mümkün değil.
*ABD Başkanı Biden, Kuzey Kore'yi olası bir nükleer saldırının rejimin sonunu getireceği konusunda uyardı.
*AB, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Çin Devlet Başkanı Şi arasındaki telefon görüşmesini iyi bir gelişme olarak değerlendirdi.
*Meta, bu yılın ilk çeyreğinde 28,7 milyar dolarlık gelir elde ederek, beklentilerin üstüne çıktı. Meta'nın net karı ise bu yılın ilk çeyreğinde 24 azalışla 5,7 milyar dolara geriledi.
Ne Olacak?
*TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
*ABD’de 1Ç23 büyüme verisi bugün açıklanacak.

EUR/USD

EURUSD paritesinde sert yükseliş gözlemleniyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da tüketici güveni geçen ayki -29,3'ten -25,7'ye yükselerek toparlanmaya işaret etti. Diğer yandan ECB yetkililerinin önümüzdeki hafta açıklanacak faiz kararına ilişkin şahin ifadeleri de Euro'ya değer kazandırıyor. ABD tarafında ise bankacılığa dair endişeler tekrar gündeme gelirken dolar endeksinde geri çekilme takip ediliyor. Fed'in faiz sürecine ilişkin belirsizlik korunurken yatırımcılar 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısında ipucu arayacak. Bugün ise ABD'de birinci çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Ülke ekonomisinin ilk çeyrekte %2 büyümesi beklenirken verinin beklentinin altında kalması durumunda artan resesyon endişeleri küresel risk iştahını düşürebilir.
Destekler: 1.1050 - 1.1020 - 1.1001 Dirençler: 1.1094 - 1.1132 - 1.1155

USD/TRY

Dolar/TL paritesi yatay seyrediyor. Yurt içinde bugün 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler öncesinde son TCMB PPK toplantısı gerçekleştirilecek. Anketlere göre konsensüs beklenti TCMB'nin faizleri değiştirmeyerek %8,50 seviyesinde bırakması yönünde. Ekonomistlerin %17'si ise 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinde bulunuyor. PPK sonrasında paritede volatilitede artış takip edilebilir. ABD'de ise First Republic Bank sonrasında yeniden gündeme gelen bankacılık krizi küresel risk iştahını düşürürken dolar endeksini baskılıyor. Bugün ise yatırımcılar ABD birinci çeyrek büyüme verisini takip edecek. Ülke ekonomisinin ilk çeyrekte %2 büyümesi beklenirken verinin beklentinin altında kalması durumunda resesyon endişeleriyle küresel risk iştahı baskılanabilir.
Destekler: 19.42 - 19.38 - 19.32 Dirençler: 19.45 - 19.49 - 19.52

XAU/USD

Ons altında yeniden güç kazanımı izleniyor. ABD’de First Republic Bank ile yeniden gündeme gelen bankacılık krizi resesyon endişelerini artırıyor. Yatırımcılar güvenli liman olan ons altına sığınırken dolar endeksinde geri çekilme takip ediliyor. Bugün açıklanacak ABD birinci çeyrek büyüme verisi fiyatlamalarda önem arz edecek. Verinin %2,00 olan beklenti üstü gelmesi durumunda resesyon endişeleri azalarak riskli varlıklara girişler takip edilebilir. Yarın ise Fed’in enflasyon göstergesi olarak değerlendirdiği PCE verileri izlenecek. Bugün ve yarın açıklanacak veriler 3 Mayıs’ta gerçekleşecek FOMC toplantısında verilecek mesajlarda belirleyici olabilirken ons altın fiyatlamaları için yakından takip edilebilir.
Destekler: 1994 - 1981 - 1965 Dirençler: 2007 - 2018 - 2031

BRENT

Petrol fiyatlarında baskı devam ediyor. Dün ABD’de açıklanan haftalık ham petrol stokları verisinin 1,5 milyon varil azalış beklentisine kıyasla 5,1 milyon varil azalış göstererek petrol talebinin güçlü seyrine işaret etmesine rağmen ABD’de bankacılık kriziyle tekrar gündeme gelen resesyon endişeleriyle petrol fiyatları geri çekildi. Bugün gözler ABD’de açıklanacak ilk çeyrek büyüme verisinde olacak. Verinin beklenti üzeri gelmesi durumunda resesyon endişelerinde azalma ve petrol fiyatlarında toparlanma takip edilebilir. Yarın ise Fed’in enflasyon göstergesi olarak önem verdiği PCE verileri açıklanacak. 3 Mayıs’ta gerçekleşecek FOMC toplantısında Fed’in vereceği mesajların riskli varlık fiyatlamaları üzerinde belirleyici olması beklenebilir.
Destekler: 77.32 - 76.32 - 75.36 Dirençler: 78.32 - 79.18 - 80.43

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü karışık tamamladı. Dow Jones %0,7 ve S&P500 %0,4 değer kaybederken Nasdaq %0,5 değer kazandı. Bu sabah ise ABD vadeliler toparlanma sergiliyor. Asya piyasaları da günü karışık tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video