Mart 29, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 26.09.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Reuters’te yer alan habere göre Borsa’ya manipülasyon düzenlemesi geleceği konuşuluyor.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun Şubat ayında makul düzeylere, önümüzdeki yıllarda tek haneye ineceğini söyledi. *Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Türkiye ekonomi modelinin hedefi, ülkemizi yatırım, istihdam, cari fazla yoluyla büyütmek oluşmuştur. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasından söz ediyor. Sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı’’ derken, iş dünyasını düşük faizli kredi ile yatırıma çağırdı.
*Erdoğan: Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Nakden ödenen yemek bedeli vergi istisnası kapsamına girecektir.
*Erdoğan: İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 TL kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.
*Rusya Devlet Başkanı Putin, seferberlik görevinden kaçanlara yönelik hapis cezasının artırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.
*Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile çeşitli alanlarda birlikte çalışırsak çok şey başarabiliriz.
*Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşme gerçekleştirdi.
*Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyonu aşağı getirmek için ekonomide bir yavaşlamaya ihtiyaç var.
*Japonya Maliye Bakanı: Yen'deki spekülatif değer kayıplarına yanıt vermeye hazırız.
*Alman enerji şirketi RWE, BAE'den LNG alımı için sözleşme imzaladı.
*S&P, Almanya'nın kredi notu teyit etti, resesyona gittiğine işaret etti.


EURUSD

Geçtiğimiz hafta piyasalar FED’in faiz oranı kararını takip etmiş ve FED 75 baz puanlık faiz artış kararı verdiğini açıklamıştı. Ek olarak sıkılaşma adımlarının devam edebileceğine yönelik söylemler belirtildi. Cuma günü FED Başkanı Powell bir konuşma daha gerçekleştirdi. Powell bu konuşmasında; olağandışı bir dizi ekonomik aksaklıklar ile uğraştıklarını ve politika yapıcılar olarak tüm araçları kullanmaya kararlı olduklarını belirtti. Dolar endeksinde ise toparlanma hareketleri yaşanırken, EURUSD paritesinde baskılar yaşanmasına neden oldu ve paritede aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise piyasalar 11:00’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan İfo İş İklimi Endeksi verisini takip edecek. Haftanın en dikkat çeken ekonomik verisi ise Cuma günü Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi olarak öne çıkıyor. Yeni günde 16:00’da ise Avrupa MB Başkanı Lagarde’ın konuşma yapması bekleniyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 0.9760 – 0.9875 – 1.0050 seviyeleri direnç noktaları olarak; 0.9621 – 0.9479 – 0.9330 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

ABD kanadında hazine tahvil faizlerinin güçlenmesi ve dolar endeksinin yukarı yönlü hareketlenmeleri küresel bazda doların çoğu para birimi karşısında güçlenmesine sebep oluyor. FED kanadında geçtiğimiz hafta 75 baz puan faiz artış kararı ve şahin mesajlar küresel bazda piyasaları oldukça hareketlendirmişti. Ek olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da geçtiğimiz hafta 100 baz puanlık faiz indirim kararı vermişti. USDTRY paritesi yeni haftaya başlarken de bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve 18.44 seviyelerini aştı. Yeni günde yurtiçinden gelecek ve pariteyi sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel bazda yaşanabilecek gelişmeleri yakından takip edecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 18.50 – 18.55 – 18.60 seviyeleri direnç noktaları olarak; 18.40 – 18.30 – 18.20 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta merkez bankalarının karar haftasıydı ve küresel bazda merkez bankalarının sıkılaşma adımlarının devam ettiği görüldü. Faizlerin yükselmesi ile herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskı da artıyor. Artan bu baskı ile birlikte ons altın aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiriyor. Bu hareketlenmeler ile birlikte yaklaşık olarak son iki buçuk yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar yaşanıyor. Haftaya genel olarak baktığımızda Cuma günü ABD kanadından gelecek olan büyüme verisi oldukça dikkat çekiyor. FED sıkılaşma adımları için ülkeden gelen verileri yakından takip ediyor. Ons altın yeni haftaya 1643 seviyelerinde başlangıç yaptı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1655 – 1670 - 1682 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1635 – 1625 - 1612 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

DAX

Direnç: 12624 - 13106 - 13575 Destek: 12161 - 11743 - 11295

NAS100

Direnç: 11583 - 11811 - 12146 Destek: 11068 - 10864 - 10593

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video