Mart 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  23.1.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?

*Erdoğan: (Seçim tarihi) Resmi olarak Cumhurbaşkanı'nın bir yetkisi var. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var.
*Dışişleri Bakanlığı: Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu aşağılık eylem İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa'da ulaştığı seviyenin de bir başka göstergesidir.
*Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Faizi yükseltsek enflasyonu baskılardır ama işsizlik patlardı. Şuan piyasa çalışıyor, istihdam daha da artacak. Bu model Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüş bir model, bundan dolayı da sonuçlarını hızlı alıyoruz
*ABD Başkanı Biden, hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşması üzerine Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile bu konuyu görüşeceğini söyledi.
*Biden’ın Delaware eyaletindeki evinde 6 gizli belge daha bulunduğu belirtildi.
*ABD Hazine Bakanı Yellen, borç limitinin artırılmaması halinde ABD'nin temerrüde düşmesinin küresel bir mali krize yol açabileceğini, ABD dolarının rezerv para birimi rolünün zarar görebileceğini ifade etti.
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO üyeliğinin ülkesi için en iyi güvenlik garantisi olacağını belirtti.
*Brezilya ve Arjantin’in ortak para birimine geçmek için hazırlık yapmaya başladığı belirtildi.
Ne Olacak?

*Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
*Euro Bölgesi’nde Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, TSİ 20:45’te ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.

EUR/USD

EURUSD paritesi kanalın üst bandının üzerinde fiyatlanıyor. Euro Bölgesi’nde ECB yetkililerinin şahin söylemleri devam ediyor. Davos’ta konuşma yapan ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun yavaşlamaması durumlarında faiz artırımlarına devam edeceklerini vurguladı. ECB’nin önümüzdeki toplantılarda 50 baz puanlık artırıma gitmesi bekleniyor. ABD’de ise Fed yetkililerinin güvercin söylemleri piyasaları rahatlatıyor. Piyasalar Fed’in 1 Şubat’taki toplantıda 25 baz puanlık faiz artıracağını fiyatlıyor. ECB’nin şahin ve Fed’in güvercin ifadeleriyle EURUSD paritesi destekleniyor. Bugün Euro Bölgesi tüketici güven endeksi verisi takip edilecek.
Destekler: 1.0851 - 1.0805 - 1.0719 Dirençler: 1.0902 - 1.0981 - 1.1037

USD/TRY

Dolar/TL yatay hareketini sürdürüyor. Haftanın son işlem gününde TCMB Başkanı Kavcıoğlu döviz kurundaki istikrarın sürdüğünü belirterek merkez bankasının kur hedefi olmadığını ifade etti. ABD’de ise 1 Şubat’ta yapılacak FOMC toplantısı öncesinde risk iştahı toparlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Fed yetkililerini güvercin söylemleri takip edilirken yatırımcılar Fed’in 25 baz puanlık artırıma gitmesini fiyatlıyor. Yumuşak inişin başarılı olacağı beklentisiyle risk iştahı artarken dolar endeksinde gerileme takip ediliyor. Bugün yurtiçinde tüketici güven endeksi takip edilecek.
Destekler: 18.77 - 18.74 - 18.70 Dirençler: 18.82 - 18.86 - 18.90

XAU/USD

Ons altında yukarı yönlü seyir izleniyor. ABD’de Fed üyelerinin güvercin ifadeleri takip edilirken küresel risk iştahı artıyor. Piyasalar Fed’in 1 Şubat’ta gerçekleştireceği toplantısında 25 baz puanlık artışa gidilmesini fiyatlıyor. Riskli varlıklara girişlerin izlendiği son günlerde ons altın da destekleniyor. Teknik olarak yükselen bandının üstünde fiyatlanan ons altın için kanalın üst bandı direnç olarak takip edilebilir. Bu hafta Çin piyasalarının kapalı olduğu gerekçesiyle ABD’den gelen haber akışları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.
Destekler: 1920 - 1906 - 1894 Dirençler: 1936 - 1948 - 1965

BRENT

Brent petrolde yatay seyir takip ediliyor. Çin piyasalarının tatil olduğu haftada ABD kaynaklı gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. Küresel piyasalarda 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek FOMC toplantısı öncesinde Fed üyelerinin konuşmaları takip ediliyor. Fed üyelerinin güvercin ifadeleri ile piyasalar 25 baz puanlık artırımını fiyatlıyor. Küresel risk iştahını desteklendiği piyasada petrol talebi artış gösterebilir. Bugün veri gündemi sakin, yarın takip edilecek PMI verileri öncesinde petrolde temkinli seyir izlenebilir.
Destekler: 87.03 - 85.38 - 83.67 Dirençler: 88.27 - 89.63 - 91.39

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri haftanın son işlem gününü artıda tamamladı. Dow Jones %1, S&P500 %1,9 ve Nasdaq %2,7 değer kazandı. Bu sabah ABD vadeliler hafif ekside seyrediyor. Asya piyasaları ise Çin'in kapalı olduğu günü pozitif tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video