Nisan 19, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  22.2.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 42.310 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
*İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18'i ağır, 562 kişinin yaralandığını açıkladı.
*Depremlerin ardından dayanışma ziyareti için Türkiye'ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ve İçişleri Bakanı Faeser, Almanya’nın Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen bölgeler için 50 milyon euroluk bir yardımda daha bulunacağını açıkladı.
*Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların borçlarına esneklik tanımak amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildiği belirtildi.
*BM, Rusya'ya Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'na dönme ve anlaşmayı tam bir şekilde uygulama çağrısında bulundu.
*Çin: ABD, Ukrayna'daki savaşın en büyük silah kaynağı.
*Fitch, Çin'de beklenenden daha güçlü toparlanmanın küresel büyümeye de fayda sağlayacağını bildirdi.
Ne Olacak?
*Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.
*ABD’de FOMC Toplantı Tutanakları yayımlanacak.
*G7 Liderler Zirvesi’nin 23 Şubat’ta yapılması planlanıyor.

EUR/USD

EURUSD paritesi dar banttaki seyrini koruyor. Dün PMI verileri odaktaydı. Euro Bölgesi'nde hizmet PMI beklentileri aşarak büyüme bölgesinde kalmayı sürdürürken imalat PMI beklentilerin altında kaldı ve daralmaya işaret etti. ABD'de ise hizmet PMI 50,5 ve imalat PMI 47,8 ile beklentileri aştı. ABD tarafında hizmet PMI'ın büyüme bölgesine ulaşması risk iştahında toparlanmayı sağladı. Dolar endeksi bu sabah 104 seviyelerinin üzerinde bulunuyor. Geçen hafta takip edilen zayıf makroekonomik veriler Fed'in daha şahin olmasına ve Mart toplantısında 50 baz puanlık faiz artırım ihtimalinin yükselmesine neden olurken bugün yayımlanacak Fed toplantı tutanaklarında faiz patikalarına ilişkin ipucu aranacak.
Destekler: 1.0636 - 1.0578 - 1.0480 Dirençler: 1.0691 - 1.0773 - 1.0851

USD/TRY

Dolar/TL paritesinde sınırlı yükseliş takip ediliyor. Yurt içinde Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı önem arz ediyor. TCMB'nin bu ay da değişikliğe gitmeyerek faiz oranını %9,00 seviyesinde korumasını bekliyoruz. Kasım ayı PPK karar metninde geçen "faiz indirim döngüsünün sona erdiği" ifadesiyle bekle-gör politikasının devamı beklenebilir. ABD tarafında ise dün PMI verileri takip edildi. Buna göre imalat ve hizmet PMI verileri beklentileri aştı. Hizmet PMI ise eşik değer olan 50'nin üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret etti. Bugün Fed toplantı tutanaklarında faizlere dair ipucu aranacak. Yurt içinde ise kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi takip edilecek.
Destekler: 18.86 - 18.82 - 18.77 Dirençler: 18.90 - 18.95 - 19.00

XAU/USD

Ons altında temkinli seyir korunuyor. Dün gözler Euro Bölgesi ve ABD'de Şubat ayı PMI verilerindeydi. Buna göre Euro Bölgesi'nde hizmet PMI beklentileri aşarak büyüme bölgesinde kalmayı sürdürürken imalat PMI beklentilerin altında kaldı ve daralmaya işaret etti. ABD'de ise hizmet PMI 50,5 ile büyümeye işaret ederken imalat PMI 47,8 ile beklentileri aşsa da eşik değerin altında kaldı. Enflasyonist endişelerle Fed'in Mart toplantısında 50 baz puan arış ihtimali %24'e yükselirken dolar endeksi de güçlü görünümünü koruyor. Bugün yayımlanacak Fed toplantı tutanaklarında faiz sürecine ilişkin ipucu aranacak. Fed'in şahin tonunu sürdürmesi durumunda risk iştahı baskılanırken ons altındaki geri çekilmenin de devamı beklenebilir.
Destekler: 1820 - 1797 - 1773 Dirençler: 1850 - 1874 - 1896

BRENT

Brent petrol sınırlı geri çekiliyor. Çin’de ekonomik toparlanma beklentisiyle petrol fiyatları desteklense de ABD’de risk iştahının baskılanmasıyla fiyatlamalar geri çekiliyor. Dün ABD’de takip edilen PMI verileri beklentiyi aştı. Hizmet PMI büyüme seviyesinde gerçekleşse de imalat PMI daralmayı sürdürdü. Karışık verinin ardından Fed’in 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali %24’e yükseldi. Bugün ise akşam yayımlanacak Fed toplantı tutanaklarında faizlere dair ipucu aranacak. İlerleyen saatlerde ise API haftalık petrol stokları verisi takip edilecek. Stokların azalış göstermesi talep görünümünde toparlanmaya işaret edebilir. Teknik olarak 50 periyotluk hareketli ortalama seviyesi direnç olarak izlenebilir.
Destekler: 82.28 - 80.59 - 79.29 Dirençler: 83.59 - 84.90 - 86.37

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü düşüşle tamamladı. Dow Jones %2,06, S&P500 %2 ve Nasdaq %2,5 değer kaybetti. Bu sabah ise ABD vadeliler toparlanma sergiliyor. Asya piyasaları da günü aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video