GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Marmara Denizi'nde 4,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. - Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapmadı. - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Nadia Santamaria ile gelecek dönemde sıkı bir işbirliği içinde olacaklarını belirterek, "İspanya'nın AB dönem başkanlığında Türkiye'ye verdiği destek, iki ülke ilişkilerinin ve işbirliğinin güçlendiğini gösteriyor." ifadesini kullandı. - Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'la yaptığı görüşmede, Gazze'ye saldırıların durması için ABD'nin İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması çağrısında bulundu. - Milli Savunma Bakanı Güler: ABD ile teknik toplantılar tamamlandı. Ancak bir an evvel olumlu ve somut adımlar atılarak sürecin başlatılmasını beklediğimizi de muhataplarımıza iletiyoruz. - İlaç fiyatlandırmasındaki euro kuru güncellendi. Daha önce 14 TL olarak uygulanan güncel euro değerine %25 zam geldi. - Atlanta Fed Başkanı Bostic, faiz indirimlerinin üçüncü çeyrekte başlayabileceğini söyledi. - Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmedi. - Reuters'ın haberine göre Abu Dabi, bir Türk limanından hisse satın almaya hazırlanıyor.
EURUSD
Piyasalar geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası ve FED’in faiz kararlarını takip etmiş, kararlar beklentiler dahilinde faiz oranlarında değişiklik olmamıştı. Toplantı sonrasında Avrupa Merkez Bankası Lagarde; faiz indirimleri için zamana değil verilere bağlı olduklarını belirtmişti. Bu sebeple Euro kanadından gelecek olan ekonomik veriler yakından takip edilecek. Bununla birlikte hafta sonu Bundesbank Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Nagel açıklamalarda bulundu. Nagel; faizlerin zirvede olduğunu ama faiz indirimini konuşmak için erken olduğunu dile getirdi. Yeni haftanın ilk işlem gününde euro kanadında ekonomik veri bakımından önemli bir haber akışı bulunmuyor. Yarın ise euro kanadından gelecek olan enflasyon verisi oldukça önemli. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0960 – 1.1016 – 1.1068 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0880 – 1.0821 – 1.0757 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Geçtiğimiz haftalarda OPEC+ toplantısı sonrasında üyelerin üretim kısıntısı taahhütlerine sadık kalma konusunda piyasalarda soru işaretlerinin oluşması ve petrol arzlarında fazlalık olabileceğine dair beklentilerin artması petrol fiyatları üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyordu. Yeni hafta ile birlikte petrolde bir miktar toparlama hareketleri yaşandı. Piyasalar Kızıldeniz’den gelen son haber akışlarını yakından takip ediyor. Gelen haber akışına göre; Mısır’ın Süveyş Kanalı İradesi, ABD’nin Yemen’in İran destekli Husi kontrolündeki bölgelerinden fırlatılan 14 İHA’yı düşürdüğü belirtildi. Bu konu yakından takip ediliyor. Yeni haftada hafta ortasında ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 73.78 – 75.03 – 76.91 seviyeleri direnç noktaları olarak; 71.94 – 70.54 – 69.05 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Geçtiğimiz haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri FED’in faiz kararıydı. FED faizini sabit tutarken, önümüzdeki yıl faiz indirimi sinyali verdi. Bu da değerli metallerde yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Bu hareketlenmeler ile birlikte ons altın geçtiğimiz haftayı haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde kapattı. Yeni haftaya 2019 seviyelerinde başlangıç yapan ons altında piyasalar cılız bir ekonomik veri akışı izleyecek. Ons altını teknik olarak inceleyecek olursak 2050 – 2070 - 2090 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2017 – 2000 - 1980 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this