GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, "Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor." dedi. - Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen Güvenlik Mekanizması Görüşmesi'ne ilişkin ortak sonuç bildirisinde, tarafların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a yapacağı tarihi ziyaretin başarısı için tüm çabaların ortaya konacağını teyit ettiği belirtildi. - Japonya Maliye Bakanı Suzuki, ülkenin artık deflasyonda olmadığını ve güçlü ücret artış eğilimi gördüğünü söyledi. - Husiler: İsrail ile irtibatlı gemilerin Hint Okyanusu'ndan Ümit Burnu'na geçişini engelleyeceğiz. - Çin Merkez Bankası beklentilere paralel olarak temel politika faizini değiştirmedi. - Volkswagen, 2027 yılına kadar giriş seviyesi elektrikli araç üreteceğini açıkladı. - JPMorgan’a ticari izleme programındaki eksiklikler nedeniyle 348,2 milyon dolar ceza verildi.
EURUSD
Piyasalar Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane’in açıklamalarını takip etti. Lane; enflasyonist baskılar konusunda haziran ayı rakamlarını izleyeceklerini ve böylelikle tablonun daha net görüleceğini belirtti. Ayrıca Lane; faiz indirimine başlamak için zamana ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi. Piyasalardaki genel görüş ise gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile birlikte bahar sonu yaz başlarında ilk faiz indirim adımının atılabileceği yönünde. Haftaya 1.0938 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi, hafta içinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Parite haftanın son işlem gününe ise 1.0882 seviyelerinde başlangıç yaptı. Haftanın son işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0889 – 1.0915 – 1.0931 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0866 – 1.0841 – 1.0806 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Uluslararası Enerji Ajansı aylık rapor yayınladı. Yayınlanan bu raporda; OPEC ve müttefiklerinin petrol piyasalarında dengeyi sağlamak için kısıtlamalarını yılın geri kalanında sürdüreceğini varsayıldığı belirtildi. Raporda ayrıca 2024 yılına kadar arz açığının öngörülmesi de petrolü destekledi. Genel olarak piyasalar bu konu dışında jeopolitik gelişmeleri ve küresel gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD kanadında merkez bankasının faiz indirim adımını ne zaman atabileceğine yönelik belirsizlik sürerken, ABD’de enflasyon tam olarak istenilen seviyeye inmiş durumda değil. Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından olan Çin tarafında ise talep endişeleri yaşanıyor. Haftanın son işlem gününde Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 81.78 – 83.70 – 86.01 seviyeleri direnç noktaları olarak; 79.95 – 78.08 – 75.80 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
ABD kanadından gelen son ekonomik veriler piyasaları tatmin etmedi diyebiliriz. Son açıklanan TÜFE ve ÜFE verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve böylelikle FED’in faiz indirim adımı için temkinli olabileceğine yönelik beklentiler de arttı. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta tarihi seviyelerini gören ons altın bu hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftaya 2179 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, Haftanın son işlem gününe 2161 seviyelerinde başlangıç yaptı. Piyasalar yeni günde ABD kanadından gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. İthalat/İhracat Fiyat End., Sanayi Üretimi ve Michigan Tüketici Beklentileri verileri sırasıyla 15:30, 16:15 ve 17:00’da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2175 ve 2195 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2150 – 2120 - 2085 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.