Nisan 25, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 15.11.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Fed Başkan Yardımcısı Brainard: Fed yakında faiz artışlarını yavaşlatabilir.
*ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi, G20 Zirvesi için geldikleri Endonezya'da yüz yüze görüştü. Görüşme sonrası Beyaz Saray, görüşmenin samimi geçtiğini ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Pekin’i ziyaret edeceğini duyurdu.
*Pentagon: Rusya'nın Herson'dan çekilmesi Ukrayna için stratejik bir zafer.
*BM Genel Kurulu'nun Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesini isteyen kararı kabul edildi.
*Bloomberg haberine göre ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi, ABD Dışişleri Bakanlığı ile birlikte, Rus askeri-sanayi kompleksini destekleyen ulusötesi bir ağ tedarik teknolojisine yaptırımı onayladı.
*The Times'ın haberine göre, İngiltere Başbakanı Sunak, ulusal asgari ücreti artıracak ve 8 milyon haneye 1.100 pound'a varan yaşam maliyeti ödemesi yapacak.
*ABD'de 6 Ocak Soruşturma Komitesi, Trump'ın ifade vermeyi reddettiğini duyurdu.
*Amazon'un 10.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor.
*Japon ekonomisi, yıllıklandırılmış verilerle bir önceki çeyreğe göre %1,2 daraldı.

EURUSD

Haftanın ilk işlem gününde Euro bölgesinden gelen Sanayi Üretimi verisi takip edildi. Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre Euro bölgesinde sanayi üretimi Eylül’de bir önceki aya kıyasla yüzde 0.9 arttı. Veri tahminlerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Her ne kadar Eylül’de sanayi üretimi yükselse de, enerji krizi ve taleplerde yaşanan daralmalar önümüzdeki aylarda sanayi üretiminde gerilemeler yaşanmasına neden olabilir. Diğer yandan para politikası konusunda ECB yetkililerinden gelen açıklamalar yakından izleniyor. Son olarak ECB yönetim kurulu üyesi Panetta; bankanın faiz oranlarını yükseltmeye devam edebileceğini fakat ekonomik gerilemeyi derinleştirebilme riskine karşı bankanın aşırı sıkılaşmadan kaçınması gerektiğini belirtti. Panetta yönetim kurulundaki güvercin tarafta yer alıyor. Diğer yandan bir diğer yetkili Galhau; ABD’de enflasyonun olumlu sinyaller verdiğini, bu durumun küresel bazda enflasyon ile mücadele eden yetkililer için rahatlama yarattığını belirtti. Diğer yandan ABD kanadında FED’in ‘ikinci adamı’ Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiğini belirtti. Fakat bu açıklama ardından ‘daha yapılacak çok iş var’ açıklaması küresel piyasalarda dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. Yeni günde 13:00’da Almanya kanadından gelecek ZEW Ekonomik Hissiyat ve Euro bölgesinden gelecek olan GSYİH verileri izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0364 – 1.0474 – 1.0581 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0198 – 0.9975 – 0.9726 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Haftanın ikinci işlem gününe başlarken USDTRY paritesi yeni günde de 18.60 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Son zamanlarda dar bantta fiyatlamalar yaşayan paritede 11:00’da yurtiçinden gelecek olan Bütçe Dengesi ekonomik verisi takip edilecek. Veri ile birlikte TL varlıklarında volatilite bir miktar artabilir. Dolar kanadına bakacak olursak TSİ 16:30’da ABD’den gelecek olan ÜFE verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Dün FED kanadında Başkan Yrd. Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiği açıklamasında bulunurken, henüz yapılacak işlerinin çok olduğunu da sözlerine ekledi. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 18.65 – 18.75 – 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Altın kanadında son günlerde ABD kanadından gelen enflasyon verisinin yankıları devam ediyor. Geçen hafta gelen veriye göre ABD’de enflasyon beklentilerin altında kalmış ve böylelikle FED’in agresif adımlarında ivmesinin azalabileceğine yönelik beklentiler artmıştı. Bununla birlikte FED Başkan Yrd. Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiğini ama daha yapılacak çok işin olduğunu belirtti. Bu açıklama da küresel bazda dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. Altının Kasım performansına baktığımızda ay başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 9’a yakın değer kazanımı yaşandığı görülüyor. Yeni günde ise TSİ 16:30’da açıklanacak olan ÜFE verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1800 – 1830 - 1857 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1755 – 1730 - 1705 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

DAX

Direnç: 14622 - 14980 - 15423 Destek: 13965 - 13573 - 13122

NAS100

Direnç: 12150 - 12905 - 13539 Destek: 11322 - 10739 - 10198

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video